Videos

Το SavingFood έχει δημιουργήσει 10 βίντεο ευαισθητοποίησης για τις προκλήσεις της σπατάλης τροφίμων, την ενημέρωση των πολιτών σχετικά με τις πρακτικές πρόληψής της, και την εμπλοκή όλων των ενδιαφερόμενων μερών, ώστε να αποτελέσουν μέρος της λύσης σε μια συλλογική προσπάθεια αντιμετώπισης της σπατάλης τροφίμων.

Εκπαιδευτικό υλικό για τη σπατάλη τροφίμων

Παρακολουθήστε αυτό το εκπαιδευτικό και προσαρμοσμένο για παιδιά βίντεο, προκειμένου να τους βοηθήσετε να κατανοήσουν το πρόβλημα της σπατάλης τροφίμων και να υιοθετήσουν μια περιβαλλοντική και κοινωνικά υπεύθυνη συμπεριφορά.

Ενισχύοντας την ευαισθητοποίηση, διαδίδοντας το μήνυμα, επηρεάζοντας τη συμπεριφορά μικρών και μεγάλων, πραγματοποιούνται αλλαγές!

Γίνε κομμάτι της αλλαγής! Ξεκίνα να σώζεις τρόφιμα σήμερα!

Οι προκλήσεις της σπατάλης τροφίμων και οι ευκαιρίες διάσωσης τροφίμων

Ανησυχείς για το φαινόμενο της σπατάλης τροφίμων #foodwaste; Είναι ένα θέμα που σε ενδιαφέρει και θέλεις να μάθεις περισσότερα; Σε προσκαλούμε να δεις το βίντεο μας: “Προκλήσεις της σπατάλης τροφίμων” σχετικά με τις σοβαρές επιπτώσεις του φαινομένου στην οικονομία, το περιβάλλον και την κοινωνία, και να το διαδώσεις με στόχο την ευρύτερη δυνατή ευαισθητοποίηση για το πρόβλημα.

Διάσωση περισσευούμενης αγροτικής παραγωγής

Τι είναι το Gleaning; Παρακολούθησε αυτό το βίντεο για να δεις πώς μπορείς να συμβάλλεις στη διάσωση αγροτικών προϊόντων στο χωράφι μέσα από τις δράσεις του SavingFood!

  • Είσαι αγρότης; Αυτό το βίντεο θα σε βοηθήσει να χρησιμοποιήσεις την πλατφόρμα SavingFood για να σώσεις και να προσφέρεις τα προϊόντα που -δυστυχώς- βρίσκονται αδιάθετα στο χωράφι σου.
  • Είσαι εθελοντής πρόθυμος να μας βοηθήσει στη συγκομιδή των προϊόντων και τη μείωση της σπατάλης του πρωτογενούς παραγωγικού τομέα; Μάθε περισσότερα!
  • Είσαι κοινωφελής φορέας που ενδιαφέρεται να αξιοποιήσει υψηλής διατροφικής αξίας φρούτα και λαχανικά για τη στήριξη ανθρώπων που βρίσκονται σε ανάγκη; Μάθε πώς μπορείς να επωφεληθείς και να βοηθήσεις!

Οι ευκαιρίες της SavingFood πλατφόρμας

Ας αντιμετωπίσουμε τη σπατάλη τροφίμων μαζί! Μπορούμε να προσφέρουμε μια κοινωνικά και περιβαλλοντικά υπεύθυνη λύση για την αντιμετώπιση αυτής της πρόκλησης και παράλληλα να βοηθήσουμε τους ανθρώπους που βρίσκονται σε διατροφική ανασφάλεια.

Παρακολουθήστε αυτό το βίντεο και ανακαλύψτε πώς μπορείτε να συμβάλλετε ενεργά στις δραστηριότητες διάσωσης και προσφοράς ως δωρητής τροφίμων, ως κοινωφελής φορέας-αποδέκτης, ως εθελοντής!

Ο άμεσος τρόπος διάσωσης και προσφοράς τροφίμων

Παρακολουθήστε πώς μπορούμε να σταματήσουμε τη σπατάλη τροφίμων σήμερα!

Το SavingFood προσφέρει έναν εύκολο, γρήγορο και αποτελεσματικό τρόπο για τη διάσωση περισσευούμενων τροφίμων και φαγητού. Όπως θα δείτε και στο βίντεο είναι πλέον τόσο απλό να τα προσφέρετε σε ανθρώπους που τα έχουν περισσότερο ανάγκη. Ενημερώστε μας για τα τρόφιμα που σας περισσεύουν και εμείς θα αναζητήσουμε τον κατάλληλο κοινωφελή φορέα-αποδέκτη που θα έρθει να παραλάβει την προσφορά σας στον καθορισμένο τόπο και χρόνο και θα τα διανείμει άμεσα στους ανθρώπους που στηρίζει.

Δράσεις διάσωσης και προσφοράς τροφίμων στη Λαϊκή Αγορά

Πώς μπορούμε να μειώσουμε τη σπατάλη στον πρωτογενή παραγωγικό τομέα; Αξιοποιώντας τα φρέσκα προϊόντα που, δυστυχώς, μένουν αδιάθετα στους πάγκους των παραγωγών και των εμπόρων στο τέλος κάθε λαϊκής αγοράς.

Δείτε πώς μπορείτε να βοηθήσετε να συλλέξουμε φρούτα και λαχανικά και να τα προσφέρουμε σε ανθρώπους που τα έχουν ανάγκη και υπό διαφορετικές συνθήκες θα είχαν ελάχιστη ή και καθόλου πρόσβαση σε τέτοια υψηλής διατροφικής αξίας προϊόντα. Θα είναι χαρά μας να σε καλωσορίσουμε στην ομάδα των εθελοντών μας!

Είστε κοινωφελής φορέας; Μπορείτε και εσείς να μας βοηθήσετε σε αυτή τη συλλογική προσπάθεια και να διασφαλίσετε θρεπτικά τρόφιμα για την επισιτιστική στήριξη ανθρώπων που βρίσκονται σε ανάγκη.

Γίνε πρεσβευτής στη γειτονιά σου

Σε προσκαλούμε να γίνεις μέλος της κοινότητας μας και μάλιστα να γίνεις πρεσβευτής του SavingFood. Ξεκίνα από τη γειτονιά σου!

Ο πρεσβευτής είναι ένας ενεργός πολίτης με ουσιαστικό ρόλο στην ενημέρωση, την ευαισθητοποίηση και την κινητοποίηση επιχειρήσεων, δυνητικών δωρητών, εθελοντών και όλων των ενδιαφερομένων μερών σε δραστηριότητες διάσωσης και προσφοράς τροφίμων.

Έτσι θα συμβάλλεις ενεργά στη μείωση της σπατάλης τροφίμων και θα διευκολύνεις την αναδιανομή των περισσευούμενων τροφίμων προς κοινωνικά ευάλωτες ομάδες, ενδυναμώνοντας την κοινωνική αλληλεγγύη στη γειτονιά!

Χρήση της πλατφόρμας για την προσφορά και διάσωση φαγητού

Σε κάθε στάδιο από το «χωράφι ως και το ράφι» μην αφήνεις ασφαλή προς κατανάλωση, ποιοτικά τρόφιμα να πάνε χαμένα. Μέσω της πλατφόρμας SavingFood μπορείς πολύ εύκολα, γρήγορα και αποτελεσματικά να σώσεις περισσευούμενα τρόφιμα και να τα προσφέρεις σε προς όφελος κοινωνικά ευάλωτων ομάδων.

Ο μηχανισμός διάσωσης & προσφοράς τροφίμων του SavingFood απευθύνεται σε κάθε είδος δωρητή, ανεξάρτητα από την ποσότητα των τροφίμων και το μέγεθος της επιχείρησης, καλύπτοντας κάθε στάδιο της αλυσίδας εφοδιασμού τροφίμων από την αγροτική παραγωγή, τη μεταποίηση, το εμπόριο τροφίμων, την εστίαση έως και τα νοικοκυριά.

Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη: Συμβολή στη μείωση της σπατάλης τροφίμων

Παρακολουθήστε το παρακάτω βίντεο και σίγουρα θα βρείτε καλούς λόγους για να συμμετέχετε στο SavingFood, μέσω του οποίου η εταιρεία σας και οι εργαζόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να συμβάλλουν ενεργά προς μια κοινωνικά και περιβαλλοντικά υπεύθυνη λύση στο πρόβλημα της σπατάλης τροφίμων.

Συμμετοχή κοινωφελών φορέων στην πλατφόρμα διάσωσης & προσφοράς τροφίμων

Είστε κοινωφελής φορέας που βοηθά κοινωνικά ευάλωτες ομάδες; Θέλετε να συμμετέχετε στη διάσωση και την αναδιανομή περισσευούμενων τροφίμων; Εξαιρετικά! Έχετε τη δυνατότητα να διευρύνετε τα είδη και τις πηγές προσφορών τροφίμων, να αυξήσετε τις δωρεές που λαμβάνετε και έτσι να παρέχετε στους ανθρώπους που υποστηρίζετε ακόμα και τρόφιμα, στα οποία διαφορετικά θα είχαν ελάχιστη ή και καμία πρόσβαση.